Wibit-vesipuiston rikkoutumattoman maineen tuhosi hämäläinen puukkojunkkari!

Wibit-vesihuvipuistolaitteet ovat entisten jalkapalloilijoiden Saksassa kehittämä vesiliikuntakonsepti, joka rakentuu toisiinsa yhdistettävistä moduuleista. Inspiraationa on käytetty Lego-palikoita ja visiona on toiminut vedessä kelluva leikkipuisto. Tuotteet ovat saksalaisella pedanttisuudella toteutettu ja tuotesuunnittelussa on keskitytty erityisesti turvallisuuteen. Turvallisuus muodostuu laadukkaiden ja kestävien materiaalien avulla, mitä arvostetaan etenkin uimahalliympäristössä sekä avovedessä toimiessa.

Wibit-keskuksessa toteutettavaan koulutukseen osallistuu vuosittain jälleenmyyjiä ympäri maailmaa. Suomalaisetkin on kutsuttu tilaisuuteen vuoden 2019 jälkeenkin.

Tästä päästäänkin tarinan antisankariin, hämäläiseen puukkojunkkariin, joka osallistui koulutusmatkalle Wibitin pääkonttorille Saksan Bochomissa 2019. Wibit-laitteita on käytössä ympäri maailmaa Alaskasta Fijille ja vuosittaiseen koulutustilaisuuteen kutsutaan eri maiden virallisia jälleenmyyjiä useampia kymmeniä. Kansainväliselle jälleenmyyjille esiteltiin esteradan kestävyyttä ja kerrottiin materiaalien olevan testattuja terävien esineiden iskuilta, kuten esimerkiksi ruuvimeisselin iskulta. Kouluttajat kysyivät osallistujilta halukkuutta testata muovirakenteen kestävyyttä, jolloin tilaan laskeutui tyypillinen hiljaisuus. Hetken kuluttua yhden osallistujan käsi nousi ylös ja pian samassa kädessä komeili ruuvimeisseli. Satakiloinen hämäläinen puukkojunkkari otti pienen vauhdin ja iski meisselin komeassa kaaressa viisikerrosrakenteiseen teräsverkolla vahvistettuun kumiin. Kovan poksahduksen jälkeen kouluttajat näyttivät epäuskoisilta ja hetken oli aivan hiljaista, lukuun ottamatta kevyttä tasaista suhinaa. Tilanne raukesi kovaan naurunremakkaan eikä koulutustilaisuuksissa ole enää annettu suomalaisille teräviä esineitä.

Wibit on mullistanut suomalaiset uimahallit ja tuonut lapsille elämyksellisen liikuntamuodon

Ihan alkuun selvennetään mitä tarkoittamme elämyksellisellä liikuntamuodolla: lapsilla on hauskaa vesiesteradalla! Koko konsepti kulminoituu siihen, että liikunta tapahtuu hauskuuden ehdoilla. Kuntatekniikka -lehden artikkelissa kuvattiin, kuinka koulun käytävillä on kiertänyt huhu Wibitin saapumisesta Kauniaisten uimahalliin hiihtolomaviikoksi. Esteradalla lapset kisaavat toisiaan vastaan ja yrittävät rikkoa aikaennätyksiään. Samassa artikkelissa lastenlastensa kanssa uimaan tulleen isovanhemmat huokailevat altaan reunalla: kunpa meidän nuoruudessammekin olisi ollut tällaista”.

Klubben Sport Finland on ollut muuttamassa Suomen uimahalleja virallisena jälleenmyyjänä elämyksellisemmiksi jo vuodesta 2008 lähtien. Wibit-vesihuvipuistolaitteita on n. 20 uimahallissa ja vuokraamme uimahalleille vesihuvipuistopalvelua säännöllisesti. Vuokraustoiminta sisältää kuljetukset, asennuksen sekä purkamisen, markkinointimateriaalin sekä tarvittaessa uimavalvonnan tapahtumaan. Vuokraaminen on usein myös hyvä tapa testata kysyntää ja pian vuokrauksen jälkeen hallista löytyykin jo oma vesiesterata.

Ahveniston maauimalassa ja Peurungan kylpylässä Wibit-vesihuvipuistot toimivat matkailun vetovoimatekijöinä

Hämeenlinnan Ahveniston maauimalassa Wibit on ollut olennainen osa kannattavaa liiketoimintaa jo vuodesta 2014 saakka, jolloin maauimala remontoitiin ja avattiin uudelleen yleisölle. Museoviraston suojelema maauimala toimi 1952 olympialaisten viisottelun uinnin näyttämönä eikä funkkistyyliseen rakennukseen voi tehdä suuria muutoksia, mutta liikuteltava vesihuvipuisto tuo lapsille tekemistä rakastettuun altaaseen. Ahveniston maauimalan lipputuloista noin kolmannes koostuu erikoishinnoitellusta vesipuisto-lipusta. Lue Liikunnan ammattilaiset -lehden artikkelista tarina Ahveniston maauimalan tavasta käyttää Wibit-rataa vetovoimatekijänä.

Peurungan kylpylähotelli panosti 2022 kesäsesongin kasvattamiseen ja toteutti avoveteen Wibit-vesipuiston. Vesipuisto on suunniteltu kansainvälisellä kokemuksella avaimet käteen periaatteella. Hulppea 900m2 vesipuisto sopii erinomaisesti osaksi muuta palvelutarjontaa. Peurungan vesipuiston erikoisuutena on 4 metriä korkea jäävuori-elementti, josta rohkeimmat voivat hypätä järveen. Katso video alta ja tutustu Peurungan rantamaailmaan.

Riemu on paras tapa vähentää lasten liikkumattomuutta

Hämäläinen puukkojunkkari kollegoineen ovat oikeasti myös rautaisia vesiliikunnan ammattilaisia sekä huolestuneita vanhempia. Jari, Petri sekä Marko ovat kaikki nähneet sekä lukeneet lasten liikkumattomuuden lisääntymisestä. Keppi tai vanhempien syyllistäminen eivät mielestämme ole toimivia keinoja lisätä lasten liikkumista. Uskomme enemmän porkkanaan tai ehkä jopa hattaraan tässä tapauksessa. Porkkana saa harvoin aikaan vastaavia riemunkiljahduksia kuin lapsissa kuin Wibit-radat. Riemu on lähes käsinkosketeltavaa vesipuistoissa olipa kyseessä sitten uimahalli, maauimala tai ulkoilmakohde.

Wibit-vesipuistoja kehitetään jatkuvasti entistä elämyksellisemmiksi ja mallistoon tulee uusia osia sekä kokonaan uusia tuotesarjoja. Valikoimasta löytyy sopivia vesiesteratoja uimahalleihin sekä maauimaloihin, jotka muuttavat normaalin uimahallin tunnissa vesipuistoksi. Ilmatäytteisten elementtien hyvä puoli on tietenkin liikuteltavuus sekä helppo varastointi uimahalliympäristössä. Suurista vesihuvipuistoista on esimerkkejä rannat täynnä Kroatiasta Norjaan sekä tietenkin hieno kotimainen vaihtoehto Peurungassa. Wibit-kids mallisto on erikseen suunniteltu nuoremmille n.4-9 vuotiaille vesipedoille. Uusimpana tuotesarjana on Wibit-Peakz sarja, jossa inspiraatiota on haettu puihin rakennetuista seikkailupuistoista. Peakz nostaa vesipedot aina kolmen metrin korkeuteen vedenpinnasta toisiinsa kiinnittyvien elementtien avulla.

Kiinnostuitko Wibitistä vai haluatko kuulla lisää tarinoita koulutusmatkoiltamme? Wibit-asiantuntijat ovat palveluksessasi:

Jari Roive
Toimitusjohtaja
jari@klubbensport.fi
010 279 7602

Petri Virjo
Wibit-asiantuntija
petri@klubbensport.fi
040 5441 423

Marko Lehtonen
Wibit-asiantuntija
marko@klubbensport.fi
040 0417147