TG Klubben Oy yrityksen tositarina

Mistä kaikki sai alkunsa, missä olemme nyt ja kuinka tähän on päädytty..

TG Klubben Oy on perustettu 2008 Hämeenlinnassa ja yrityksen toimitusjohtajana, perustajana sekä yrittäjänä toimii Jari Roive. Jarin tausta löytyy uintimaailmassa, jossa hän toimi uimaseuran johtotehtävissä sekä nuorten maajoukkuetason valmentajana. Jo 2000-luvun alussa huomio kiinnittyi epäkohtiin, joihin teki mieli löytää ratkaisu.

  1. Uimareilta puuttui laadukkaiden uintivarusteiden palveleva varustetoimittaja
  2. Uimahallien henkilökunta oli usein jo silloin ylityöllistetty sekä alalla vallitsi työvoimapula eikä työtä uimavalvojan työtä arvostettu riittävästi

Epäkohta numero 1 ratkaistiin perustamalla yritys ja solmimalla yhteistyösopimus espanjalaisen uintivarusteiden valmistaja Turbon kanssa. Nuorilla yrittäjillä oli turbovaihde päällä, joten nimeen lisättiin Gear. Firman virallinen nimi olikin 2013 saakka Turbo Gear Oy, mikä olisikin sopinut oikein hyvin esimerkiksi autoalan varaosien verkkokaupalle 😉 Turbo tekee muuten edelleen hienoja uintivarusteita.

Epäkohta numero 2 ratkaistiin seuraavalla kysymyksellä sekä itse tarjotulla vastauksella Hämeenlinnan hallipäällikölle:

Miksi sä olet valvomassa? Eikös sulla ole aika paljon toimistotöitäkin? Me voidaan auttaa uimavalvonnassa ja voit itse keskittyä hallin pyörittämiseen.

Näillä ratkaisuilla yritykselle kehittyi kaksi edelleen toimivaa liiketoimintamallia:

  • Urheiluvarusteiden maahantuonti sekä jälleenmyynti (nykyisin 10 000 tuotteen verkkokauppa klubbensport.fi)
  • Uimahallin henkilöstöpalvelut (nykyisin uimavalvontapalveluita yli 10 uimahallissa uimavalvonta.fi)

Urheiluvarustekaupan kehitys sekä Klubben Sport Finland Oy:n perustaminen

Urheiluvarusteiden maahantuonti ja jälleenmyynti alkoi tosiaan Turbo brändin kanssa, mutta heti seuraavana vuonna solmittiin yhteistyösopimus kansainvälisen uintivarustebrändi SwimShopin kanssa sekä perustettiin perinteikkään norjalaisen Klubben AS kanssa uusi yritys vastaamaan urheiluvarusteiden maahantuonnista, markkinoinnista sekä jälleenmyynnistä. Näin syntyi Klubben Sport Finland Oy, josta TG Klubben Oy omistaa 50% ja norjalainen Klubben AS 50%. Swimshop.fi brändi sulautettiin 2014 klubbensport.fi alle. Samana vuonna yrityksen nimi muutettiin kuvaamaan paremmin koko konsernin toimintaa ja Turbo Gearista tuli TG Klubben Oy. Turbovaihteista ei haluttu luopua ja siitä muistuttaa edelleen kirjainyhdistelmä TG.

TG Klubben - Jari Roive
TG Klubben

Liikuntapalveluiden kehittäminen ja kahvilaliiketoiminta

Uimavalvontapalvelut olivat mukana heti yrityksen perustamisesta lähtien 2008 ja ensimmäisinä kohteina olivat Hämeenlinnan uimahalli sekä Lammin uimahalli, jossa yrittäjät pääsivät kokeilemaan siipiään myös kahvilaliiketoiminnassa. Liikuntapaikkojen yhteydessä toimivista kahviloista on muodostunut vuosien saatossa yhdeksän kahvilan ketju TG Cafe.

TG Klubben operoi myös kahden uimahallin henkilöstöpalveluita kokonaisuudessaan lipunmyynnin, kahvilan sekä uimavalvonnan osalta. Yritys vastaa Ahveniston Toimintapuiston liikuntapalveluiden kehittämisestä sekä maauimalan, kahvilan ja Flowpark-seikkailupuiston toiminnasta. Vastaamme myös julkisten uimarantojen rantavalvonnasta yhtenä Suomen johtavista vesiturvallisuusalan yrityksenä.

Mikä on TG Klubben Oy:n menestysresepti?

Alusta asti yrityksen slogan on ollut TG Klubben on mukana. Ja todellakin, mukana ollaan monessa… TG Klubben Oy:n toimitusjohtaja/yrittäjä Jari Roive paljastaa mieluusti menestyksen reseptin: osaava ja sitoutunut porukka. Jokaisessa kohteessa kohdevastaavalla on paljon päätösvaltaa sekä mahdollisuuksia vaikuttaa oman tiimin työn organisointiin. Toki liiketoimintaa tukevat rakenteet ovat kunnossa taustalla ja rekrytointeihin kiinnitetään huomiota. Tällä yksinkertaisella reseptillä haemme jatkossakin kasvua ja uusia mahdollisuuksia!

TG Klubbenin historia

2008

Turbo Gear Oy perustettu

2008

2009

Tytäryhtiön Klubben Sport Finland Oy:n perustaminen

Swimshop.fi verkkokauppa kansainvälisen uintibrändin kanssa.

2009

2009

Lammin uimahallin henkilöstöpalveluiden toteutus

TG Cafe
Uimavalvonta

2009

2013

Nimenmuutos TG Klubben Oy:ksi

  • Konsernin liikevaihto ylittää 1 000 000.
  • Ensimmäinen Wibit-vesihuvipuisto Suomessa.
Wibit

2013

2014

Strategian laajentuminen uintivarusteista kaikkiin liikuntavälineisiin klubbensport.fi sivusto

Suuri tavarantoimittaja saksalainen Sport Thieme.

Sport-Thieme

2014

2015

Ahveniston Toimintapuisto perustetaan

Ahveniston toimintapuisto - Appara Action Park
Flow Park Ahvenisto

2015

2018

Konsernin liikevaihto 5 000 000 milj.

Mukaan pingviini-jäätelökioskit.

2018

2030

…2030 tavoite LV 10 000 000 mlj

2030